Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ongelmat päiväkodissa ja koulussa

Kouluiässä lapsi ja nuori voivat kokea monenlaisia haasteita. Lapsen tai nuoren pelot, ahdistuneisuus sekä masennus saattavat useinkin olla erilaisten päiväkodissa tai koulussa havaittujen pulmien taustalla.

Esimerkiksi koulukäytös, tunne-elämän ongelmat, sosiaalisten tilanteiden jännitystai koulukiusatuksi tulemisen kokemukset on hyvä käsitellä ammattiauttajan kanssa.

Tilannetta arvioitaessa sekä sen jälkeen voi olla hyväksi olla yhteydessäsidosryhmiin kuten päiväkotiin tai kouluun, riippuen havainnoista ja tukitoimitarpeista. Pyydän useimmiten esim. lapsen hoitajalta tai opettajalta lyhyttä kirjallista koontia hänen havainnoistaan lasta tai nuorta koskien. Näin saadaan arvokasta lisätietoa lapsen käyttäytymisestä ohjatuissa ryhmätilanteissa sekä esim. välitunneilla.

Ensimmäiselle varatulle psykologiajalle (1h) olisi suositeltavaa tulla vanhemman tai vanhempien mukaan. Muutoin tutkimus- ja hoitokäynnit toteutuvat kahden keskisinä vastaanottotilanteina, joissa lapsi tai nuori toimii psykologin kanssa.