Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kelan kuntoutuspsykoterapiaan hakeminen

Kela korvaa kuntoutuspsykoterapiaa 16-67 –vuotiaille. Alle 16-vuotiaiden kuntoutuspsykoterapiasta vastaa julkinen terveydenhuolto. Kela korvaa kuntoutuspsykoterapiaa enintään 80 kertaa vuodessa ja kolmessa vuodessa enintään 200 kertaa. Kela myöntää terapian vuodeksi kerrallaan. Terapia voidaan myöntää siitä alkaen kun kaikki myöntämisen edellytykset täyttyvät, aikaisintaan kuitenkin sen kuukauden alusta, jolloin jätät hakemuksen Kelaan.

Kuntoutuspsykoterapiaa haettaessa on tärkeätä valita huolellisesti omaan elämäntilanteeseen ja pulmiin soveltuva terapiasuuntaus. Kognitiivista käyttäytymisterapiaa voidaan tarjota yksilöille, pareille ja perheille. Kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmät soveltuvat kaikenikäisille.

Hakiessasi Kelan korvaamaa kuntoutuspsykoterapiaa tarvitset:

-           Kelan KU 131 hakulomakkeen: lomake.kansanelakelaitos.fi/documents/10192/3041302/KU131.pdf

-          liitteeksi kuntoutussuunnitelman, joka sisältää psykiatrian, lastenpsykiatrian tai nuorisopsykiatrian erikoislääkärin arvion diagnoosista ja kuntoutustarpeesta, tai vastaavat tiedot sisältävän psykiatrin B-lausunnon

Toimita hakemus liitteineen Kelaan. Kela lähettää sinulle asiasta kirjallisen päätöksen.

Hakiessasi jatkoa kuntoutuspsykoterapiaan, tarvitset:

-          psykiatrin tai lääkärin lausunnon

-          hoitavalta psykoterapeutiltasi kirjallisen Kelan kuntoutuspsykoterapiaa koskevan palautteen, jonka terapeutti täyttää ja toimittaa Kelaan (lomake KU 138)

Nämä toimitetaan Kelaan, josta saat kirjallisen päätöksen kuntoutuspsykoterapiasi jatkosta.

Lisää Kelan kuntoutuspsykoterapian hakuohjeista sekä toteuttamisesta löytyy mm. osoitteesta www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia